Echipele internaționale ale proiectului “Fotbal Pentru Prietenie” au fost numite în cinstea animalelor aflate pe cale de dispariție

Aroma pădurilor
11 februarie 2020

Echipele internaționale ale proiectului “Fotbal Pentru Prietenie” au fost numite în cinstea animalelor aflate pe cale de dispariție

Programul social internațional destinat copiilor Gazprom, “Fotbal Pentru Prietenie”, a lansat o nouă inițiativa ecologică. Toate cele 32 de formații internaționale poartă denumirea unor animale foarte rare aflate pe cale de dispariție și prezența în Cartea Roșie.
Formațiile internaționale ale Prieteniei au fost numite tradițional conform principiilor proiectului. Astfel, tineri din peste 32 de țări indiferent de gen, statut, identitate, religie, nationalitatem au fost încadrați în formații care au avut doar scopuri nobile. În acest an echipele care au participat la campionatul Mondial Fotbal Pentru Prietenie, care a avut loc la Madrid în perioada 28 mai – 2 iunie 2019, au fost numite în cinstea Elefantului indian, condorului din California, diavolului tasmanian, barzei îndepărtate, fosei, crocodilului filipinez, leopardului de zăpadă, albatrosului din Amsterdam, chinchillei, pandei roșii, Șopârlei javanezei,Armadillouliui uriaș ”și altele.
Inițiativa Ecologică are că drept scop promovarea valorilor ce țîn de protecția naturii și a mediului înconjurător. Tinerii participant la proiect au avut posibilitate atît la Madfrid în 2019 cît și la Moscova în 2018 să viziteze trasee ecologice. De altfel participanții au fost transportați cu autocare care utilizau gaze naturale. Acest proiect a fost sprijinit de Parcurile Naționale din Rusia, SUA, Nepal, Marea Britanie.
“Anul trecut am acceptat cu mare bucurie de a le oferi o lecție de ecologie tinerilor participanți al proiectului Fotbal Pentru Prietenie pentru toți participanții din 211 țări și regiuni ale lumii. Este foarte important de ale vorbi copiilor despre valorile protecției naturii și ocrotirii faunei. Sperăm că programul Fotbal Pentru Prieteni să devină și mai popular inclusiv inițiativele ecologiste”. Serghie Armilev, director general al Centrului «Амурский тигр».
Proiectul social Fotbal Pentru Prietenie este implementat de Gazprom din 2013. Principiile de baza pe care le promovează sunt prietenia, egalitatea, sănătate, corectitudine, pace, victorie, tradiție și demnitate. Programul este susținut de UEFA, CIO, FIFA, federațiile de fotbal din mai multe țări, fundații de caritate pentru copii, fotbaliști cu renume, echipe mari de fotbal. În ultimii ani a avut circa 5,5 mii de participant și a adunat numai puțin de 4,5 milioane de adepți, printer care sportive, artiști, politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.