Casa de Cultură din satul Pohorniceni, raionul Orhei poate să găzduiască evenimente festive și concerte într-o atmosferă plăcută. Asta după ce clădirea a fost renovată capital și deja inaugurată. Lucrările de reconstrucție totală au fost desfășurate de administrația locală, cu susținerea conducerii raionului Orhei și a echipei lui Ilan Șor. În Casa de Cultură au fost schimbate comunicațiile, acoperișul, iar fațada a fost restaurată și vopsită. Și încăperile din interiorul clădirii au devenit mai confortabile, cu mobilă nouă, aparat de aer condiționat și asigurat wi-fi. Reparații majore au fost făcute și în jurul clădirii – a fost pus pavaj, înnoite gardurile și amenajat parcul.
Bucurie pentru locuitorii satului Pohorniceni, raionul Orhei. Muzică, dans, animatori, copii și adulți veseli. Casa de Cultură a fost deschisă într-o atmosferă de sărbătoare după o renovare majoră. Lucrarea a fost realizată la nivel înalt de către administrația locală cu sprijinul conducerii raionului Orhei și al echipei lui Ilan Șor.
IANEC COROBCIUC, primar al satului Pohorniceni: „Am ales acest loc pentru că, în primul rând, știți că cultura trebuie promovată, precum și sportul, sănătatea și educația. Și avem toate acestea legate. Am amenajat datorită multora dintre noi, și în primul rând datorită vouă, sătenii, am reușit să renovăm centrul de medicină de familie, Casa de Cultură și și alăturea un parc frumos, care este construit tot cu ajutorul consiliului municipal local. Vreau să vă mulțumesc din suflet încă odată că sunteți alături”.
Reparații majore au fost făcute nu numai în clădirea Casei de Cultură. În apropiere au fost așezate plăci de pavaj, au fost modernizate gardurile, iar parcul a fost amenajat. După cum a remarcat viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea, care a fost invitat la acest eveniment, în ciuda situației dificile din țară, conducerea raionului continuă să implementeze noi proiecte de infrastructură și sociale, pentru că cel mai important sunt copiii.
VALERIAN CRISTEA, viceprimarul municipiului Orhei: „Casa de Cultură are o importanță foarte mare pentru sat, anume în situația aceasta. Uitați-vă câți copii sunt aici. În această Casă de Cultură se poate de organizat diferite cercuri pentru copii, și matematică și fizică, nuștiu de jocuri pentru că așa se formează la ei drumul în continuare”.
În ultimii opt ani, în municipiul Orhei și raionul Orhei au fost reparați și modernizați aproximativ 200 de kilometri de drumuri, construite kilometri de trotuare, instalat iluminat stradal în sate, au fost amenajate sute de terenuri de joacă și sportive, școli și au fost renovate grădiniţe, au fost amenajate curţi, pieţe şi parcuri, a amintit viceprimarul municipiului Orhei Valerian Cristea şi a spus că pe lângă asta încă mai este mult de lucru.
VALERIAN CRISTEA, viceprimarul municipiului Orhei: „Ne pare bine că astăzi este această sărbătoare la dumneavoastră. Proiecte avem încă foarte multe, eu am spus 200 de kilometri în orașul Orhei, dar încă foarte multe trebuie de refăcut, încă foarte multe, diferite trotuare și alte proiecte interesante”.
Viața, atât în oraș, cât și în sat ar trebui să fie de același nivel înalt. Anume acesta este scopul pe care și l-a pus Ilan Șor când a devenit primar al municipiului Orhei în 2015. În acest timp, aproximativ 90% din infrastructura din Orhei a fost reabilitată. În plus, conform Strategiei de Dezvoltare a raionjului 2022–2027, intitulată „Raionul Orhei – Districtul de Vis”, în acest an, este planificată modernizarea a 30 de comune și sate.